OCTOPUS ONLINE

Історія винайдення теплових насосів.

1980 р. Курт Карлссон розробив тепловий насос підземних вод із трубкою PEL-випарника та інтегрованим капіляром, запатентований у сімнадцяти країнах. Конструкція випарника дала можливість охолоджувати воду та брати 10 Вт / л, замерзаючи воду на лід. Виріб все ще виготовляється і встановлюється в будинках і на промисловості.
1982 р. Курт Карлссон розробив трубний теплообмінник, конструкція була виготовлена ​​з 600-метрової трубки PEL та двох труб PEL-випарника. Він став комбінованим тепловим насосом використовуючи повітря та ґрунтові води. Наразі працює багато установок (2006-01-29).
1987 р. Трубний випарник PEL був замінений випарником прямого розширення повітря з автоматичним розморожуванням, що набагато спростило його встановлення.
1991 р. Курт Карлссон розробляє Ice-Stick, як заміну випарника повітряного вентилятора. Шведському винахіднику вдалося зробити тепловий насос таким же простим, як морозильна камера. Ефект був у 48 разів більший, ніж звичайний морозильник. Ice-Stick складається лише з однієї рухомої частини компресора, без насосів, без вентилятора повітря, без втрат при розморожуванні та відсутності масляного нагрівача. Поверхня випарника Ice-Stick збільшується в 32 рази порівняно зі звичайною 22-мм мідною трубкою.
1997 р. Обладнання Octopus продається як невелика система централізованого опалення з двома водопровідними трубами, підключеними до системи опалення будинку разом та новою системою управління, яка розділяє тепло в будинку та попередньо підігріває воду в котлі, користуючись радіаторами та підігрівом підлоги як сонячним колектором. Ice-Stick випробовується на заводі і застосовується пропан. Курт Карлссон працює над спрощенням технології.
1998 AB Lundgrens Mekaniska verkstad стає дочірньою компанією Midway Holding AB. Група Midway Holdings котирується на фондовій біржі і являє собою промисловий конгломерат з близько 900 працівниками та оборотом близько 2 млрд шведських крон.
2004 Ice-Stick випущений у трьох нових моделях, 48, 61 та 81. Актуальна новинка Octopus Ice-Stick 61, яку можна поєднувати з 30-60-метровою мідною трубкою в землі.

Поєднання дозволяє тепловому насосу використовувати землю, коли температура опускається нижче мінус Цельсія, коли не використовується насос. Простота Ice-Stick зберігається.
2006 Виробництво перенесено в Höör.
2009 Компанія стає членом Європейської асоціації теплових насосів (EHPA.org).
Офіційне представництво в Україні працює з 2008 року і успішно впроваджує енергозберігаючі проєкти по встановленню теплових насосів.
Напишіть нам

Warning: Undefined variable $item in /sites/octopus.ua/templates/octopus/html/mod_articles_category/clientslogo.php on line 21

Warning: Attempt to read property "jcfields" on null in /sites/octopus.ua/templates/octopus/html/mod_articles_category/clientslogo.php on line 21

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /sites/octopus.ua/templates/octopus/html/mod_articles_category/clientslogo.php on line 21
Наші клієнти та партнери